Omelety se sterilovaným hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omelety se sterilovaným hráškem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12421 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
500 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
20 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
50 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 497,6mg |
Draslík | 281,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omelety se sterilovaným hráškem postup přípravy receptu:
1 | Okapaný sterilovaný hrášek vložíme na rozehřáté máslo, mírně osladíme, osolíme a krátce podusíme. |
2 | Vejce rozšleháme s mlékem, solí a pepřem a na oleji na pánvi usmažíme 4 omelety. |
3 | Naplníme je částí hrášku, přeložíme v půli a přendáme na talíře. Každou porci obložíme zbylým hráškem. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.