Hrášková polévka s paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášková polévka s paprikou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12423 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Cukr kostkový |
500 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Těstoviny čtyřvaječné |
0,8 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 18,4mg |
Draslík | 889,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Paprika mletá sladká, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Těstoviny čtyřvaječné, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrášková polévka s paprikou postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřátém másle osmažíme dozlatova cukr, zasypeme jej moukou a vše ještě krátce osmahneme. |
2 | Potom vmícháme mletou papriku, zalijeme ji vývarem, rozšleháme a dobře povaříme. |
3 | Do polévky přidáme hrášek i s nálevem, osolíme a přivedeme k varu. Zavaříme těstoviny a ještě krátce povaříme. |
4 | Nakonec polévku posypeme jemně nakrájenou pažitkou. |