Hovězí vývar s hráškem a rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí vývar s hráškem a rýží
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12424 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 l | Hovězí vývar základní |
100 g | Hrášek |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
60 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 240,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Hrášek, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí vývar s hráškem a rýží postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. Ocedíme ji, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Hrášek uvaříme doměkka v osolené vodě, ocedíme, propláchneme studenou vodou a spolu s rýží vložíme do vařícího hovězího vývaru. |
3 | Nakonec polévku podle chuti přisolíme a posypeme jemně nasekanou petrželkou. |