Hlávkový salát se žloutkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát se žloutkem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12425 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej salátový |
1 ks | Salát hlávkový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 92,6mg |
Draslík | 8,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej salátový, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát se žloutkem postup přípravy receptu:
1 | Hlávkový salát rozebereme na listy, dobře je omyjeme a osušíme. |
2 | Připravíme zálivku ze 3 lžic vody, z octa, cukru a soli. |
3 | Listy salátu smícháme se zálivkou, upravíme je na talířky a pokapeme olejem. Nakonec salát posypeme uvařeným, jemně nastrouhaným žloutkem. |