Hlávkový salát s hořčicovým přelivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát s hořčicovým přelivem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12426 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Hořčice |
5 polévková lžíce | Olej salátový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát hlávkový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 545,6mg |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 50,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej salátový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát s hořčicovým přelivem postup přípravy receptu:
1 | Natvrdo uvařené žloutky rozetřeme v misce a postupně k nim přidáváme hořčici, olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Vše třeme na hladkou omáčku. Nakonec přimícháme jemně nakrájenou pažitku. |
2 | Hlávkový salát rozkrojíme na čtvrtky, dobře omyjeme a osušíme. Upravíme jej na talířky, pokapeme připraveným přelivem a posypeme drobně nakrájenými bílky. |