Recept

Hlávkový salát s vejci a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 12427
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Olej salátový
1 ks Salát hlávkový
0,5 kávová lžička Sůl
60 g Sýr Eidam cihla 40%
2 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 142 kcal
Kilojoule 592kJ
1% Sacharidy 5 g
13% Tuky 10 g
7% Sodík 138 mg
15% Bílkoviny 9 g

Hlávkový salát s vejci a sýrem postup přípravy receptu:

1

Hlávkový salát rozebereme na listy, omyjeme a osušíme.

2

Připravíme zálivku ze 3 lžic vody, z octa, cukru a soli.

3

Listy salátu promícháme se zálivkou a upravíme na talířky. Pokapeme je olejem, obložíme uvařenými, na čtvrtky nakrájenými vejci a posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept