Hlávkový salát s vejci a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát s vejci a sýrem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12427 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej salátový |
1 ks | Salát hlávkový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 133,2mg |
Draslík | 39,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej salátový, Salát hlávkový, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát s vejci a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Hlávkový salát rozebereme na listy, omyjeme a osušíme. |
2 | Připravíme zálivku ze 3 lžic vody, z octa, cukru a soli. |
3 | Listy salátu promícháme se zálivkou a upravíme na talířky. Pokapeme je olejem, obložíme uvařenými, na čtvrtky nakrájenými vejci a posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. |