Jednoduchý recept

Fazolky s rajčaty a vejci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 12428

Ingredience

2 ks Cibule
400 g Fazolové lusky zelené
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
300 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 263 kcal
Kilojoule 1 102kJ
5% Sacharidy 16 g
25% Tuky 19 g
15% Sodík 292 mg
19% Bílkoviny 11 g

Fazolky s rajčaty a vejci postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme očištěné, na proužky nakrájené fazolky a osmažíme je. K fazolkám přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata, rajčatový protlak, pepř a sůl. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.

2

Když jsou fazolky měkké a všechna tekutina je odpařená, povrch zeleniny uhladíme, vyhloubíme 4 důlky a do každého vyklepneme vejce. Necháme je srazit pod pokličkou na sporáku nebo v troubě. Vejce osolíme a ihned podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo smažené hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept