Rychlá bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlá bábovka
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1243 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
101,3 g | Cukr krupice |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
400 ml | Mléko polotučné |
340 g | Mouka polohrubá |
180 ml | Olej stolní |
30 g | Ořechy vlašské |
2 polévková lžíce | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 55,8mg |
Draslík | 155,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Ořechy vlašské, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlá bábovka postup přípravy receptu:
1 | Vajíčka našleháme s cukrem, přidáme mouku prosátou s práškem do pečiva a ostatní suroviny. |
2 | Všechny ingredience na bábovku nasypeme do mísy a promícháme. |
3 | Hotové těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. |
4 | Pečeme při teplotě 160 stupňů. |
5 | Po upečení můžeme bábovku vylepšit citronovou nebo bílkovou polevou. |