Recept

Fazolové lusky zapečené se sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 12430
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Cibule
800 g Fazolové lusky zelené
40 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Smetana 12% (konzumní)
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Ementál (Primátor)

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 351 kcal
Kilojoule 1 468kJ
8% Sacharidy 27 g
30% Tuky 22 g
12% Sodík 239 mg
25% Bílkoviny 14 g

Fazolové lusky zapečené se sýrem postup přípravy receptu:

1

Očištěné, na proužky nakrájené fazolky vsypeme do malého množství osolené vody a podusíme doměkka.

2

Na 30 g rozehřátého másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, vmícháme mouku, mletou papriku, pepř a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji 1 dl vody a rozkvedlanou kyselou smetanou, rozšleháme a povaříme.

3

Po chvíli do omáčky přidáme okapané fazolky, prohřejeme je a urovnáme do zapékací mísy. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným se strouhankou a pokrm zapečeme.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami nebo se smaženými hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept