Recept

Fazolové lusky dušené s rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12435

Ingredience

1 ks Cibule
400 g Fazolové lusky zelené
20 g Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
100 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 99 kcal
Kilojoule 416kJ
3% Sacharidy 12 g
7% Tuky 5 g
10% Sodík 205 mg
5% Bílkoviny 3 g

Fazolové lusky dušené s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Očištěné fazolky nakrájíme na delší proužky, vsypeme do malého množství osolené vařící vody a dusíme doměkka.

2

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

3

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme utřený česnek, rajčata, sůl a pepř. Vše pod pokličkou chvíli dusíme.

4

Když směs zhoustne, vmícháme fazolky a ještě krátce podusíme. Před podáváním je posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Podáváme jako přílohu k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept