Fazolkový salát s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolkový salát s bramborami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12437 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
150 g | Brambory vařené |
300 g | Fazolové lusky zelené |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
4 polévková lžíce | Olej salátový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
165 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 385,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Fazolové lusky zelené, Pažitka, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej salátový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolkový salát s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Očištěné fazolky vsypeme do malého množství osolené vařící vody a dusíme pod pokličkou doměkka. Scedíme je a po okapání nakrájíme na tenké proužky. |
2 | Ještě teplé fazolky promícháme s uvařenými bramborami nakrájenými na kostičky, se 2 lžícemi oleje, solí, pepřem, nasekanou pažitkou a polovinou směsi octa s 1 lžící vody. Salát necháme vychladnout a proležet. |
3 | Doprostřed větší salátové mísy upravíme fazolky s bramborami, obložíme je omytými, na plátky nakrájenými rajčaty a omytými listy hlávkového salátu, které pokapeme zředěným octem a olejem. |
4 | Ihned podáváme. |