Kapustová polévka s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustová polévka s uzeným masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12440 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
300 g | Kapusta hlávková |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
40 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Uzené maso vařené |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 22,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 93,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Kapusta hlávková, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Uzené maso vařené, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustová polévka s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Na 20 g sádla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme omytou kapustu nakrájenou na nudličky, osmahneme ji a zalijeme vařícím vývarem. |
2 | Na zbylém sádle osmažíme mouku, zalijeme vlažným vývarem, rozšleháme a povaříme. |
3 | Téměř měkkou kapustu přidáme i s vývarem a nakrájeným uzeným masem do povařené jíšky. Dále přidáme rajčatový protlak, cukr, sůl, vše ještě krátce povaříme. |
4 | Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželkou. |