Jednoduchý recept

Květáková polévka s mletou paprikou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 12443
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
300 g Květák
40 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 203 kcal
Kilojoule 847kJ
4% Sacharidy 16 g
18% Tuky 14 g
11% Sodík 230 mg
9% Bílkoviny 5 g

Květáková polévka s mletou paprikou postup přípravy receptu:

1

Očištěný květák rozebereme na růžičky, vložíme je do vařící osolené a mírně oslazené vody a uvaříme téměř doměkka.

2

Měkké růžičky vyjmeme a ponecháme celé. Košťál rozmixujeme s trochou vývaru.

3

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, odstavíme z ohně a vmícháme mletou papriku. Po zpěnění ji zředíme trochou vodoy, rozšleháme a povaříme.

4

Jíšku smícháme s košťálem a květákovým vývarem, přidáme měkké růžičky, přisolíme a krátce povaříme.

5

Polévku odstavíme z ohně, vmícháme žloutek rozkvedlaný se smetanou a polévku jen přihřejeme.

6

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept