Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12444

Ingredience

150 g Brambory
1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
250 g Mrkev kořen
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Voda pitná
1 l Vývar z hovězích kostí
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 273 kcal
Kilojoule 1 141kJ
6% Sacharidy 22 g
22% Tuky 16 g
54% Sodík 1 g
21% Bílkoviny 12 g

Jemná mrkvová polévka postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory, mrkev a cibuli nakrájíme na plátky a osmažíme na 20 g másla. Přidáme 1 lžíci vody a dusíme pod pokličkou.

2

Po chvíli zeleninu podlijeme vývarem, osolíme a na mírném ohni uvaříme doměkka.

3

Měkkou zeleninu rozmixujeme nebo prolisujeme. Nakonec přidáme 10 g másla a drobně nasekanou pažitku. Polévku dochutíme cukrem a pepřem.

4

Podáváme s kostičkami žemle, osmaženými na zbylém másle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept