Jemná mrkvová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemná mrkvová polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12444 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
150 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
40 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 24,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 131,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Cukr krupice, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí , Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemná mrkvová polévka postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory, mrkev a cibuli nakrájíme na plátky a osmažíme na 20 g másla. Přidáme 1 lžíci vody a dusíme pod pokličkou. |
2 | Po chvíli zeleninu podlijeme vývarem, osolíme a na mírném ohni uvaříme doměkka. |
3 | Měkkou zeleninu rozmixujeme nebo prolisujeme. Nakonec přidáme 10 g másla a drobně nasekanou pažitku. Polévku dochutíme cukrem a pepřem. |
4 | Podáváme s kostičkami žemle, osmaženými na zbylém másle. |