Okurkové chuťovky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurkové chuťovky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12446 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 ks | Rajčata |
1 balení | Sardinky v oleji |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Voda pitná |
80 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 122,9mg |
Draslík | 272,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 465,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Okurka salátová, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sardinky v oleji, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okurkové chuťovky postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. |
2 | Omytou a osušenou okurku oloupeme vroubkovaným nožem a podélně rozpůlíme. Konce okurky odkrojíme a okurku nakrájíme na půlkolečka. |
3 | Třetinu půlkoleček potřeme žervé smíchaným se solí a mletou paprikou, na další třetinu položíme dílky natvrdo uvařených vajec a dílky rajčete a na poslední třetinu dáme proužky sardinek pokapaných citronovou šťávou. |
4 | Do chuťovek vpíchneme různobarevné koktejlové tyčinky. |