Paprikové lusky se sardelovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikové lusky se sardelovou náplní
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12447 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sardelová pasta |
2 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Voda pitná |
40 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 131,7mg |
Draslík | 177,3mg |
Vláknina | 926,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sardelová pasta, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paprikové lusky se sardelovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. |
2 | Omyté papriky podélně rozkrojíme, zbavíme semen, omyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat. |
3 | Změklé máslo utřeme se žervé, přidáme uvařená vejce rozmačkaná na kaši, sardelovou pastu a vše ušleháme. Nakonec vmícháme drobně nakrájenou cibuli. |
4 | Směsí naplníme připravené půlky paprik, ozdobíme je dílky rajčete a snítkou petrželky a dáme vychladit. |
Poznámka
Podáváme se slaným pečivem.