Kapustová sekaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustová sekaná
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1245 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bylinky čerstvé - svazek |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Kapusta hlávková |
500 g | Maso mleté - mix |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 hrst | Ovesné vločky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 39g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 300,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kapusta hlávková, Ovesné vločky, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Maso mleté - mix, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustová sekaná postup přípravy receptu:
1 | Rozčtvrtíme kapustu a krátce povaříme v osolené vodě. |
2 | Poté ji nasekáme a smícháme s mletým masem a vejci. Osolíme, opepříme a přidáme bylinky dle chuti. |
3 | Přidáme nasekaný česnek a směs zprudka osmahneme na olivovém oleji. Zahustíme drcenými ovesnými vločkami, vložíme do pekáče a upečeme dozlatova. |