Recept

Patizony ve smetanové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12450

Ingredience

0,5 ks Cibule
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
600 g Patison
0,3 l Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 183 kcal
Kilojoule 766kJ
3% Sacharidy 9 g
19% Tuky 14 g
5% Sodík 101 mg
8% Bílkoviny 5 g

Patizony ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté patizony nakrájíme na kostičky.

2

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle a přimícháme mletou papriku. Po zpěnění přidáme patizony, sůl, 1 lžíci vody a dusíme doměkka.

3

Podušené patizony zalijeme kyselou smetanou rozšlehanou s moukou a chvíli povaříme.

Poznámka

Podáváme jako přílohu k vařenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept