Patizony s lečem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Patizony s lečem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12451 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 ks | Paprikové lusky čerstvé |
400 g | Patison |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Rajčata |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 376,5mg |
Draslík | 708,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 96,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Patison, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Patizony s lečem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté patizony nakrájíme na hranolky, očištěné papriky na proužky a omytá rajčata na dílky. |
2 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli usmažíme dozlatova na rozškvařené slanině nakrájené na kostičky. Přidáme patizony a papriky, osolíme, podlijeme 2 lžícemi vody a pod pokličkou vše dusíme. |
3 | Po chvíli přidáme rajčata a dále dusíme, až zelenina změkne a tekutina se odpaří. Zeleninu zalijeme rozšlehanými vejci, opepříme, podle chuti přisolíme a mícháme, až se vejce srazí. |
Poznámka
Podáváme s chlebem.