Jednoduchý recept

Patizony s lečem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 12451
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Cibule
4 ks Paprikové lusky čerstvé
400 g Patison
1 špetka Pepř černý mletý
5 ks Rajčata
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 252 kcal
Kilojoule 1 055kJ
4% Sacharidy 15 g
20% Tuky 15 g
21% Sodík 429 mg
28% Bílkoviny 16 g

Patizony s lečem postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté patizony nakrájíme na hranolky, očištěné papriky na proužky a omytá rajčata na dílky.

2

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli usmažíme dozlatova na rozškvařené slanině nakrájené na kostičky. Přidáme patizony a papriky, osolíme, podlijeme 2 lžícemi vody a pod pokličkou vše dusíme.

3

Po chvíli přidáme rajčata a dále dusíme, až zelenina změkne a tekutina se odpaří. Zeleninu zalijeme rozšlehanými vejci, opepříme, podle chuti přisolíme a mícháme, až se vejce srazí.

Poznámka

Podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept