Recept

Patizony smažené v těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12452
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 dl Mléko polotučné
110 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej stolní
800 g Patison
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 424 kcal
Kilojoule 1 772kJ
8% Sacharidy 28 g
39% Tuky 30 g
12% Sodík 239 mg
19% Bílkoviny 11 g

Patizony smažené v těstíčku postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté patizony nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Osolíme je a potřeme utřeným česnekem.

2

Rozšleháme vejce, mouku, 1 lžíci oleje, mléko a sůl. Ve vzniklém těstíčku namáčíme plátky patizonů a vkládáme je do rozehřátého oleje. Usmažíme je po obou stranách dorůžova.

Poznámka

Podáváme s opečenými bramborami a tatarskou omáčkou nebo s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept