Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Bramborová kaše 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12454
Kategorie: Brambory

Ingredience

1 kg Brambory
3,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 dl Mléko polotučné
4 polévková lžíce Strouhanka
1 polévková lžíce Sůl
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 352kJ
11% Sacharidy 38 g
21% Tuky 16 g
30% Sodík 598 mg
16% Bílkoviny 9 g
Bramborová kaše
  • Bramborová kaše
  • 1
  • Bramborová kaše
  • 2
  • Bramborová kaše
  • 3
  • Vložit obrázek

Bramborová kaše postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme, oloupeme, nakrájíme na stejné kousky, zalijeme do roviny horkou osolenou vodou a vaříme 15—20 minut do měkka. Poté je scedíme, prolisujeme nebo rozmělníme mačkadlem, aby nikde nezůstal kousek brambor.

2

Jakmile jsou rozmělněné, přidáme lžíci syrového másla a po částech přiléváme svařené horké mléko. Stále mícháme a kaši řádně našleháme. Dle potřeby přisolíme.

3

Kaši posypeme strouhankou na sucho opraženou, kterou po odstavení z ohně omastíme máslem.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Bramborová kaše
Na sucho opraženou strouhanku používám hlavně na sladká jídla, bramborové šišky a bramborové knedlíky se švestkami, nebo na povidlové taštičky. Tak jsem měla premiéru jako posyp na kaši a musím říct, že chutnala. Teď uvažuji, s čím vším se dá zkombinovat nebo se jí jen samotnágrinVyzkoušejte! Co se týká gramáží surovin, tak u kaše se to nedá jednoznačně říct, záleží na bramborách a taky někdo chce kaši spíš hustější a někdo hodně řídkou. Za mě palec nahoru.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept