Bramborová kaše zelená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová kaše zelená
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12455 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko polotučné |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
6 polévková lžíce | Špenátový protlak mražený |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 polévková lžíce | Sůl |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 28,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Pepř bílý, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Špenátový protlak mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová kaše zelená postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, oloupeme, nakrájíme na stejné kousky, zalijeme do roviny horkou osolenou vodou a vaříme 15–20 minut do měkka. Poté je scedíme, prolisujeme nebo rozmělníme mačkadlem, aby nikde nezůstal kousek brambor v celku. |
2 | Jakmile jsou všechny rozmačkané, přidáme lžíci syrového másla a po částech přiléváme svařené horké mléko. Stále mícháme a kaši řádně našleháme. Přimícháme několik lžic podušeného a prolisovaného špenátu, ochuceného špetkou soli, pepřem a česnekem. Opět řádně našleháme. Dle potřeby přisolíme. |
3 | Kaši posypeme strouhankou na sucho opraženou, kterou po odstavení z ohně omastíme máslem. |