Jednoduchý recept

Bramborová kaše růžová

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12456

Ingredience

1 kg Brambory
2 dl Mléko polotučné
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 dl Protlak rajčatový
4 polévková lžíce Strouhanka
1 polévková lžíce Sůl
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 294 kcal
Kilojoule 1 230kJ
12% Sacharidy 44 g
13% Tuky 10 g
30% Sodík 598 mg
17% Bílkoviny 9 g

Bramborová kaše růžová postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme, oloupeme, nakrájíme na stejné kousky, zalijeme do roviny horkou osolenou vodou a vaříme 15—20 minut do měkka. Poté je scedíme, prolisujeme nebo rozmělníme mačkadlem, aby nikde nezůstal kousek brambor.

2

Jakmile jsou rozmělněné, přidáme lžíci syrového másla a po částech přiléváme svařené horké mléko. Stále mícháme a kaši řádně našleháme. Poté přimícháme rajčatový protlak a kaši opět řádně našleháme. Dle potřeby přisolíme.

3

Kaši posypeme strouhankou na sucho opraženou, kterou po odstavení z ohně omastíme máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept