Bramborová kaše s pečenou cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová kaše s pečenou cibulí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 12457 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
1 kg | Brambory |
4 ks | Cibule |
2,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce | Olej stolní |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 21,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová kaše s pečenou cibulí postup přípravy receptu:
1 | Očištěné brambory oloupeme, uvaříme do měkka, scedíme, přidáme mléko, půl lžíce másla a vymícháme kaši. |
2 | Očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka, osolíme, obalíme v hladké mouce a dozlatova usmažíme v oleji. |
3 | Nasucho opražíme strouhanku a po odstavení z ohně přidáme máslo. |
4 | Kaši upravíme na mísu, posypeme opraženou strouhankou a ozdobíme kolečky smažené cibule. |
Poznámka
Kaši můžeme přizdobit i očištěnou syrovou zeleninou. Podáváme se saláty nebo s kyselou smetanou.