Ďábelská topinka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ďábelská topinka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1246 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
750 g | Cibule |
0,5 ks | Cuketa |
5 ks | Feferony |
400 g | Hovězí ve vlastní šťávě |
1 kg | Paprikové lusky čerstvé |
1 kg | Rajčata |
300 g | Sádlo škvařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 64,3mg |
Draslík | 528,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 953,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 102,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Cuketa, Feferony, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sádlo škvařené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí ve vlastní šťávě mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ďábelská topinka postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou zeleninu nakrájíme, celer nastrouháme. |
2 | Na sádle a cibuli osmahneme celer, pak přidáme ostatní zeleninu. Vaříme, než se odpaří přebytečná voda. |
3 | Přidáme konzervované maso a povaříme 10 minut. |
4 | Naplníme sklenice a zavaříme při 90 stupních zhruba 20 minut. |
Poznámka
Směs mažeme na topinky nebo toasty.