Kečup s cibulí a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kečup s cibulí a rajčaty
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12462 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
100 g | Cibule |
50 g | Cukr krupice |
1 ks | Hřebíček |
100 g | Jablka |
2 ks | Nové koření celé |
0,6 dl | Ocet kvasný lihový |
3 ks | Pepř černý celý |
1 kg | Rajčata |
1 ks | Skořice celá |
12 g | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 431,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Hřebíček, Jablka, Nové koření celé, Pepř černý celý, Rajčata, Skořice celá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kečup s cibulí a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata nakrájíme na kousky, omytá jablka zbavíme jádřinců a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Vše vložíme do kastrolu, podlijeme trochou vody a za častého míchání rozvaříme na kaši. |
2 | Kaši prolisujeme přes jemné síto, přidáme hřebíček, nové koření, pepř a skořici, vše svázané v plátýnku, a za stálého míchání odpaříme do hustoty kečupu. Osolíme, osladíme, okyselíme a ještě chvíli podusíme. Nakonec odstraníme koření. |
3 | Horký kečup nalijeme do čistých nahřátých lahví. Dobře je uzavřeme a sterilujeme v zavařovacím hrnci při teplotě 85 stupňů Celsia asi 20 minut. Lahve vyjmeme a ochladíme. |