Recept

Kečup s cibulí a rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
3
Dobrý recept
3 1 Kečup s cibulí a rajčaty 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12462
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

100 g Cibule
50 g Cukr krupice
1 ks Hřebíček
100 g Jablka
2 ks Nové koření celé
0,6 dl Ocet kvasný lihový
3 ks Pepř černý celý
1 kg Rajčata
1 ks Skořice celá
12 g Sůl
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 89 kcal
Kilojoule 371kJ
6% Sacharidy 22 g
1% Tuky 1 g
24% Sodík 478 mg
4% Bílkoviny 2 g

Kečup s cibulí a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Omytá rajčata nakrájíme na kousky, omytá jablka zbavíme jádřinců a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Vše vložíme do kastrolu, podlijeme trochou vody a za častého míchání rozvaříme na kaši.

2

Kaši prolisujeme přes jemné síto, přidáme hřebíček, nové koření, pepř a skořici, vše svázané v plátýnku, a za stálého míchání odpaříme do hustoty kečupu. Osolíme, osladíme, okyselíme a ještě chvíli podusíme. Nakonec odstraníme koření.

3

Horký kečup nalijeme do čistých nahřátých lahví. Dobře je uzavřeme a sterilujeme v zavařovacím hrnci při teplotě 85 stupňů Celsia asi 20 minut. Lahve vyjmeme a ochladíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
3
Dobrý recept