Recept

Špenátová krémová polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 12463

Ingredience

0,5 ks Bujón hovězí
1 ks Cibule
6 dl Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
40 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
400 g Špenát listový čerstvý
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 249 kcal
Kilojoule 1 041kJ
7% Sacharidy 26 g
16% Tuky 12 g
29% Sodík 584 mg
18% Bílkoviny 10 g

Špenátová krémová polévka postup přípravy receptu:

1

Omyté špenátové listy vložíme do kastrolu s malým množstvím vařící osolené vody a dusíme je na mírném ohni pod pokličkou asi 7 minut.

2

Ze 30 g másla, jemně nakrájené cibule a mouky připravíme světlou jíšku, přilijeme postupně 6 dl vody a mléko, rozšleháme a povaříme.

3

Podušený špenát rozmixujeme, přidáme do polévky spolu s bujónem, osolíme, okořeníme muškátem a ještě krátce povaříme.

4

Polévku podáváme s kostičkami žemle, osmaženými na zbylém másle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept