Jednoduchý recept

Špenátové omelety s uzeným masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 12464

Ingredience

20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
6 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
200 g Uzené maso vařené
4 ks Vejce slepičí
300 g Špenátový protlak mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 445 kcal
Kilojoule 1 862kJ
1% Sacharidy 5 g
54% Tuky 41 g
17% Sodík 348 mg
23% Bílkoviny 13 g

Špenátové omelety s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Zmrazený špenát nakrájíme na kousky, za stálého míchání necháme rozmrazit a část tekutiny odpařit.

2

Vejce rozšleháme se 2 lžícemi smetany, solí a pepřem. Vmícháme špenát, těsto rozdělíme na dvě pánvičky vymazané máslem a vysypané moukou, upečeme ve vyhřáté troubě.

3

Uzené maso umeleme, smícháme se zbylou smetanou a ohřejeme.

4

Upečené omelety potřeme masovou náplní, přeložíme a rozkrojíme na poloviny. Ihned podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept