Tvarohové flameri - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové flameri
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12465 |
Kategorie: | Sladké kaše |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
100 g | Cukr krupice |
250 g | Jablka |
60 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko plnotučné |
30 g | Pšeničná krupice |
4 polévková lžíce | Sirup malinový |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tvaroh jemný |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 30,5mg |
Draslík | 68,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 791,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Jablka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pšeničná krupice, Sirup malinový, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové flameri postup přípravy receptu:
1 | Do vařícího, mírně osoleného mléka přisypáváme tenkým pramínkem krupici. Necháme dobře provařit. |
2 | Do krupičné kaše přidáme máslo a za stálého míchání přidáváme tvaroh, oloupaná a nastrouhaná jablka, citronovou kůru a cukr. |
3 | Směs vlijeme do formy vypláchnuté studenou vodou a necháme ztuhnout. |
4 | Podáváme s malinovou šťávou. |