Zapékaná zelenina se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná zelenina se šunkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12466 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
30 g | Tuk rostlinný |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 137,8mg |
Draslík | 10,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk rostlinný, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40%, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná zelenina se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, osolíme a povaříme. |
2 | Potom vmícháme žloutek, jemně nakrájenou šunku a polovinu nastrouhaného sýru. Vše promícháme a okořeníme. |
3 | Hmotu rozetřeme na předem uvařenou kořenovou zeleninu rozloženou v tukem vymazané zapékací míse. Povrch posypeme zbylým sýrem a pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě. |
4 | Ihned podáváme. Každou porci ozdobíme snítkou petrželky. |