Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12468

Ingredience

Na noky
1 dl Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Přesbidlo
500 g Brambory
1 ks Cibule
1,5 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 383 kcal
Kilojoule 1 602kJ
18% Sacharidy 66 g
10% Tuky 8 g
7% Sodík 145 mg
21% Bílkoviny 12 g

Přesbidlo postup přípravy receptu:

1

Z mléka, mouky, soli a žloutku připravíme noky a necháme je odpočinout.

2

Očištěné brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a v osolené vodě uvaříme do měkka. Vodu z brambor slijeme do menšího kastrolu a v ní zavaříme noky. Vykrajujeme je malou lžičkou. Vaříme je 6 minut, poté je vyjmeme, přidáme k bramborám a protřeseme.

3

„Přesbidlo“ omastíme nakrájenou cibulkou osmahnutou dozlatova na sádle.

Poznámka

Podáváme se salátem jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k roštěnkám či dušenému hovězímu masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept