Přesbidlo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Přesbidlo
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12468 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
Na noky | |
---|---|
1 dl | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Přesbidlo | |
500 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1,5 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 99,4mg |
Draslík | 561,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Brambory, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Přesbidlo postup přípravy receptu:
1 | Z mléka, mouky, soli a žloutku připravíme noky a necháme je odpočinout. |
2 | Očištěné brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a v osolené vodě uvaříme do měkka. Vodu z brambor slijeme do menšího kastrolu a v ní zavaříme noky. Vykrajujeme je malou lžičkou. Vaříme je 6 minut, poté je vyjmeme, přidáme k bramborám a protřeseme. |
3 | „Přesbidlo“ omastíme nakrájenou cibulkou osmahnutou dozlatova na sádle. |
Poznámka
Podáváme se salátem jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k roštěnkám či dušenému hovězímu masu.