Rybí salát karí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí salát karí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 12475 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 g | Filé z aljašské tresky |
1 kávová lžička | Hořčice |
100 g | Jablka |
1 kávová lžička | Kari koření |
100 g | Majonéza |
100 g | Okurky |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 40,0mg |
Draslík | 110,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Jablka, Kari koření, Majonéza, Okurky, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Hořčice, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí salát karí postup přípravy receptu:
1 | Do malého množství osolené vařící vody s pepřem a bobkovým listem dáme vařit porce filé asi na 10 minut. Uvařené filé vyjmeme a necháme vychladnout. |
2 | Majonézu smícháme s oloupanými, nastrouhanými jablky a okurkami, jemně nakrájenou cibulí, citronovou šťávou, solí, hořčicí a karí kořením. Nakonec přidáme filé nakrájené na kousky a vše ještě promícháme. |