Rýže se sýrem a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže se sýrem a smetanou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12479 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
2 ks | Hřebíček |
2 polévková lžíce | Pažitka |
350 g | Rýže loupaná |
40 g | Sádlo škvařené |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
60 g | Sýr Ementál (Primátor) |
900 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 48,2mg |
Draslík | 89,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček, Pažitka, Rýže loupaná, Sádlo škvařené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže se sýrem a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži vložíme do kastrolu, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a přidáme sádlo a hřebíček. Přivedeme rychle k varu a nádobu odstavíme. Rýži zvolna udusíme v troubě. |
2 | Do hotové rýže zamícháme nastrouhaný sýr a promícháme ji s nahřátou smetanou. |
3 | Nakonec přidáme drobně nakrájenou pažitku. |