Recept

Rýže se sýrem a smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 12479

Ingredience

2 ks Hřebíček
2 polévková lžíce Pažitka
350 g Rýže loupaná
0,3 l Smetana 12% (konzumní)
40 g Sádlo škvařené
60 g Sýr Ementál (Primátor)
900 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 342kJ
21% Sacharidy 75 g
30% Tuky 22 g
1% Sodík 19 mg
22% Bílkoviny 12 g

Rýže se sýrem a smetanou postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži vložíme do kastrolu, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a přidáme sádlo a hřebíček. Přivedeme rychle k varu a nádobu odstavíme. Rýži zvolna udusíme v troubě.

2

Do hotové rýže zamícháme nastrouhaný sýr a promícháme ji s nahřátou smetanou.

3

Nakonec přidáme drobně nakrájenou pažitku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept