Broskvový koláč s vanilkovým cukrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskvový koláč s vanilkovým cukrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 1248 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
750 g | Broskve |
120 g | Cukr krupice |
20 g | Kakao - prášek |
6 g | Kypřicí prášek do pečiva |
80 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mouka pšeničná hrubá |
70 g | Ořechy vlašské |
50 g | Pšeničná krupice |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 107,7mg |
Draslík | 295,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr krupice, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskvový koláč s vanilkovým cukrem postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme sníh a přidáme do něj krupici, kakao, mouku, mleté ořechy a prášek do pečiva. Smícháme s utřeným máslem, cukrem a žloutky. |
2 | Těsto dáme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. |
3 | Obložíme půlkami vypeckovaných broskví a zvolna pečeme. |
4 | Necháme vychladnout a pocukrujeme vanilkovým cukrem. |