Telecí pečeně na žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí pečeně na žampionech
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12480 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín celý |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Telecí kýta |
600 ml | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 141,0mg |
Draslík | 717,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Sůl, Telecí kýta, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí pečeně na žampionech postup přípravy receptu:
1 | Omyté a odblaněné maso osolíme a vložíme na nakrájenou, na másle osmahnutou cibuli. Necháme opéci, podlijeme vodou a přidáme očištěné, nakrájené žampiony a kmín. Nejdříve krátce podusíme a potom dáme maso péci do trouby asi na 1 hodinu. |
2 | Během pečení poléváme maso vypečenou šťávou a podléváme vodou. |
Poznámka
Místo žampionů můžeme použít hříbky.