Vejce plněná šunkovou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce plněná šunkovou pěnou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 12482 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
200 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Rajčata |
2 ks | Ředkvička |
1 ks | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sardelová pasta |
1 špetka | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
10 ks | Vejce slepičí |
1,4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 279,3mg |
Draslík | 127,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Ředkvička, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Salát hlávkový, Sardelová pasta, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce plněná šunkovou pěnou postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. |
2 | Máslo umícháme se sardelovou pastou a přidáme rozmixovanou šunku. Mícháme asi 15 minut na hladký krém, který podle chuti osolíme. |
3 | Vejce oloupeme, rozkrojíme na poloviny a ozdobně nastříkáme připravenou šunkovou pěnou. Povrch ozdobíme plátkem ředkvičky. |
4 | Podáváme na listu hlávkového salátu s dílkem rajčete. |