Květák smažený ve vaječném těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák smažený ve vaječném těstě
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12485 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Květák |
135 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
800 ml | Olej rostlinný |
81,5 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 826,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 120,5mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květák smažený ve vaječném těstě postup přípravy receptu:
1 | Květák uvaříme do poloměkka, necháme okapat a rozdělíme na větší růžičky. Obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných osolených vejcích a ve strouhance. |
2 | Smažíme při středním žáru a hotové dáme okapat na papírové ubrousky. |
Poznámka
Podáváme s bramborami a tatarskou omáčkou.