Brambory dušené III - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory dušené III
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12487 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 dl | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 140g |
---|---|
Cholesterol | 788,4mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 54g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 131,2mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 79,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Muškátový oříšek, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory dušené III postup přípravy receptu:
1 | Cibuli jemně nakrájíme, zpěníme na másle. Přidáme nasekanou petrželovou nať, lehce osmahneme, přidáme na kolečka nakrájené uvařené brambory, osolíme. Přimícháme nasekaný česnek, natrouháme trošku muškátového oříšku a vše řádně promícháme. |
2 | Mirně podlito dusíme téměř doměkka a ke konci přilijeme víno se žloutky. Vše společně dodusíme. |
3 | Podáváme jako přílohu se saláty anebo jako samostatný pokrm. |
Poznámka
Obměna: Víno nahradíme 1/8 l mléka.