Papriky dušené s houbami a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriky dušené s houbami a smetanou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 12489 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Cibule |
120 g | Houby čerstvé |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
8 ks | Paprikové lusky čerstvé |
4 ks | Rajčata |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 37,0mg |
Draslík | 686,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 143,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 76,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papriky dušené s houbami a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na kousky nakrájené houby, osolíme a chvíli dusíme. |
2 | Potom přidáme očištěné a nakrájené papriky, dále dusíme a nakonec přidáme spařená, oloupaná rajčata. Podle chuti osolíme. |
3 | Když zelenina změkne, přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a krátce povaříme. |
Poznámka
Podáváme s rýží nebo s těstovinami.