Papriky dušené s rajčaty a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriky dušené s rajčaty a smetanou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12490 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
6 ks | Paprikové lusky čerstvé |
6 ks | Rajčata |
50 g | Slanina vepřová |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 27,0mg |
Draslík | 559,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 114,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papriky dušené s rajčaty a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Přidáme máslo, jemně nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Potom přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky, osolíme a chvíli dusíme bez podlévání. |
2 | Spařená rajčata oloupeme, nakrájíme na kousky a přidáme k paprikám. Zeleninu dodusíme doměkka. |
3 | Nakonec přilijeme kyselou smetanu smíchanou s moukou a ještě krátce povaříme. |
Poznámka
Podáváme s rýží nebo s bramborovými kroketami.