Recept

Rýžový nákyp se sněhem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 12491

Ingredience

100 g Cukr krupice
120 g Cukr moučkový
3 polévková lžíce Marmeláda malinová
1 l Mléko polotučné
100 g Máslo čerstvé
300 g Rýže loupaná
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 920 kcal
Kilojoule 3 849kJ
38% Sacharidy 137 g
43% Tuky 32 g
9% Sodík 180 mg
38% Bílkoviny 21 g

Rýžový nákyp se sněhem postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži uvaříme v mléce a necháme vychladnout.

2

Utřeme máslo se žloutky a cukrem, přidáme uvařenou rýži a sníh ušlehaný ze 2 bílků.

3

Nákyp pečeme ve vymaštěné a strouhankou vysypané nákypové formě asi 25 minut. Potom potřeme povrch marmeládou a sněhem ušlehaným ze 2 bílků a 120 g cukru a dopečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept