Rýžový nákyp se sněhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový nákyp se sněhem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12491 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
120 g | Cukr moučkový |
3 polévková lžíce | Marmeláda malinová |
100 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko polotučné |
300 g | Rýže loupaná |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 125g |
---|---|
Cholesterol | 300,3mg |
Draslík | 141,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Rýže loupaná, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda malinová, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový nákyp se sněhem postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži uvaříme v mléce a necháme vychladnout. |
2 | Utřeme máslo se žloutky a cukrem, přidáme uvařenou rýži a sníh ušlehaný ze 2 bílků. |
3 | Nákyp pečeme ve vymaštěné a strouhankou vysypané nákypové formě asi 25 minut. Potom potřeme povrch marmeládou a sněhem ušlehaným ze 2 bílků a 120 g cukru a dopečeme. |