Recept

Jablečný nákyp s mandlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 12492

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
4 ks Jablka
50 g Mandle
2 kávová lžička Máslo čerstvé
2 ks Rohlíky bílé
4 ks Vejce slepičí
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 637kJ
13% Sacharidy 45 g
23% Tuky 18 g
4% Sodík 85 mg
22% Bílkoviny 13 g

Jablečný nákyp s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Podusíme je do poloměkka na víně a vyjmeme na talíř.

2

Do šťávy nasypeme nastrouhané rohlíky, zamícháme a odstavíme z ohně.

3

Plátky mandlí slabě opražíme se lžičkou cukru. Z bílků ušleháme pevný sníh a přimícháme k němu postupně žloutky, mandle, podušená jablka a nakonec rohlíky.

4

Nákyp vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy a pečeme asi 25 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept