Jablečný nákyp s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný nákyp s mandlemi
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12492 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
4 ks | Jablka |
50 g | Mandle |
2 kávová lžička | Máslo čerstvé |
2 ks | Rohlíky bílé |
4 ks | Vejce slepičí |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 251,9mg |
Draslík | 397,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Mandle, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečný nákyp s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Podusíme je do poloměkka na víně a vyjmeme na talíř. |
2 | Do šťávy nasypeme nastrouhané rohlíky, zamícháme a odstavíme z ohně. |
3 | Plátky mandlí slabě opražíme se lžičkou cukru. Z bílků ušleháme pevný sníh a přimícháme k němu postupně žloutky, mandle, podušená jablka a nakonec rohlíky. |
4 | Nákyp vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy a pečeme asi 25 minut. |