Jednoduchý recept

Ragú ze zeleninové směsi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 12496

Ingredience

200 g Kuřecí maso vařené
250 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Strouhanka
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
250 ml Vývar drůbeží
500 g Zeleninová směs jarní - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 470 kcal
Kilojoule 1 966kJ
5% Sacharidy 19 g
34% Tuky 26 g
21% Sodík 428 mg
49% Bílkoviny 27 g

Ragú ze zeleninové směsi postup přípravy receptu:

1

Nerozmrazenou zeleninovou směs vložíme na 1 lžíci rozehřátého másla, osolíme a dusíme doměkka.

2

Ze 2 lžic másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a mlékem a uvaříme omáčku. Smícháme ji s dušenou zeleninou, přidáme nakrájené maso, žloutky, koření a polovinu nastrouhaného sýru. Podle potřeby zahustíme trochou strouhanky.

3

Ragú posypeme zbylým sýrem.

Poznámka

Podáváme s bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept