Jednoduchý recept

Špenátové řezy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 12498
Kategorie: Zelenina

Ingredience

250 ml Mléko polotučné
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
100 g Vepřové maso pečené
1 l Voda pitná
750 g Špenát listový čerstvý
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 415 kcal
Kilojoule 1 737kJ
6% Sacharidy 20 g
40% Tuky 30 g
22% Sodík 445 mg
33% Bílkoviny 19 g

Špenátové řezy postup přípravy receptu:

1

Omyté špenátové listy uvaříme v osolené vodě. Žemli nakrájíme na plátky, pokropíme mlékem a vymačkáme.

2

Okapaný uvařený špenát a vymačkanou žemli umeleme na strojku, přidáme 50 g nahřátého másla, žloutky, nasekanou petrželku a drobně nakrájené maso. Nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Podle potřeby zahustíme trochou strouhanky.

3

Pokrm pečeme na pomaštěném, strouhankou posypaném plechu a po upečení krájíme na řezy.

Poznámka

Podáváme s pečení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept