Omeleta z pečených paprik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta z pečených paprik
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 12499 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 552,4mg |
Draslík | 612,3mg |
Vláknina | 462,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 202,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta z pečených paprik postup přípravy receptu:
1 | Omyté papriky opečeme na plotýnce po všech stranách, zabalíme je do ubrousku a po chvíli oloupeme. Odstraníme semena a papriky nadrobno nakrájíme. |
2 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme a vymícháme na kaši. Do částečně vychladlé kaše přimícháme postupně žloutky, papriky, nastrouhaný sýr a pevný sníh ušlehaný z bílků. |
3 | Směs rozetřeme na vymaštěnou pánev a pokrm upečeme v předehřáté troubě. |
4 | Hotovou omeletu posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Podáváme s chlebem.